imgr

От 1874 година елементът Йод е изследван най-широко от английския учен Деви и до днес няма мутирал вирус, гъбичка, спора. Йодът е безкомпромисен.

Йодът е осем пъти по- активен от хлора( професор Емил Йовчев).

Единственото универсално дезинфекционно средство открито до сега без странични токсични въздействия е ЙОДЪТ. След проведени обстойни изследвания от откриването му през 1874 г. до сега, не е забелязане резистентност( привикване) на бактерии към него.
Фирма “ ЙОД“ АД произвежда “ Дезинфект В“ от 1978 г., поради:

– ефективното му въздействие в борбата с микроорганизмите;

– добра поносимост от кожата;

– висока степен на опазване на човешкото здраве;

– многократно подобряване на качеството при производство на млечни продукти;

– липса на резистентност спрямо йода;

– липса на токсичност;

– липса на корозионно действие върху материалите.

“ Дезинфект В“ се произвежда от фирма “ ЙОД“ АД съгласно техническа спецификация 47-22-КХ-00021 / 16.02.2004 г. Разрешение за пускане на пазара на биоцеден препарат 0560-1 / 29.10.2007 г.

Концентрации получени от разтварянето на 1 кг.“ Дезинфект В“

Концентрация % 0.25 0.4 0.5 1 1.25 4 5 25 33
кол-во вода,литри 400 250 200 100 80 25 20 4 3

Приложение: “ Дезинфект В“ намира приложение в обществената хигиена, хуманната, ветеринарната медицина, млекодобив и млекопреработка, хранително- вкусовата промишленост, месопреработване, бите, транспорта и други.

Действие: Унищожава бактерии, вируси, гъбички и спори. Умъртвява Стафилококи, Стрептококи, Е- коли, Салмонели, Псевдомонус, Макробактериумтуберколозис, Клостридум, Тетани, Кандида албиканс, Загаромицес, Церевезис/ бирени дрожди/, Ст. Ауреус Псаеругиноза, Клебсиела, Протеус и др.

Дезинфекция на Концентрация % Продължителност в минути
яйца 1 3
ръце 4 1
фаянс, дърво, метал 1.25-5 15
посуда 1.25 6
Дезинфекция на Концентрация % Продължителност в минути
танкове за ферментация 0.25 6
след издояване на животните 33
за помещения на животни 2
съдове за мляко/ против мастит/ 4 30

“ Дезинфект В “ се препоръчва от Министерството на здравеопазването с разрешение за пускане на пазара на биоцеден препарат N 0560-1/29.10.2007 г.

water

Забележка

При изявен мастит се ползва 33% разтвор или 1 литър Дезинфект В в 3 литра вода.

При ежедневното профилактично дезинфекциране на вимето преди доене 1% разтвор. 1 литър Дезинфект В се разтваря в 100 литра вода. След доене се потапят цицките в 4% разтвор на Дезинфект В, като 1 литър Дезинфект В се разтваря в 25 литра вода и 50- 80 грама глицерин.

Приложение

Export lamb carcasses at Alliance plant, Mataura PHOTO: NEAL WALLACEМесопреработка:

Употребата на Дезинфект В в кланици, транжорни, месопреработвателни предприятия и магазинната мрежа е гаранция за постигане на висока хигиена на оборудването и качество на продукция.

 

 

Хотели, училища, детски градини:

Дезинфект В е перфектно средство за дезинфекционно измиване на подове, витрини, фоайета, бани, мивки, плочки, тоалетни чинии и др. Изключително подходящ за училища и детски градини, тъй като препарата не дразни носоглътката, кожата и очите.

Дишането на йодни пари е полезно!

Ресторанти и кухни:

rest

Съчетаването на миещо и дезинфекциращо действие на Дезинфект В правят незаменимо неговото приложение в ресторанти и кухни.

 

 

 

Кравеферми и добив на мляко:

cowВ България препаратът е записан във ветеринарно-медицински лекарственик още през 1986 г. Институтът за контрол на ветеринарни препарати препоръчва “ Дезинфект В“ за широко приложение във ветеринарно- медицинската практика, при отглеждане и лекуване на крави, при добив и преработка н амляко.